Företagspresentation:

Santander är en av världens största banker och man är störst i Europa på fordonsfinansiering. I Sverige erbjuder man sparkonto, privatlån, betal- och kreditkort, delbetalningslösningar för butiksköp samt lån och leasing för fordon.

Verksamheten startade år 2000 under namnet Elcon Finans. Sedan dess har man vuxit organiskt till en av de ledande inom fordonsfinansiering, och man har blivit en stark aktör inom både privatlån och sparkonton.

2004 köpte den globala bankkoncernen Banco Santander det norska moderbolaget och två år senare bytte man namn till Santander.

I november 2014 köpte Banco Santander upp GE Moneybank i Norden, vilket gör att man nu är dubbelt så stora på den nordiska marknaden. Under en period framöver är man i Sverige två olika företag: Santander Consumer Bank AS (med banktillstånd i Norge) och Santander Consumer Bank AB (med banktillstånd i Sverige). På sikt och när alla processer är färdiga kommer man att gå samman till att vara en bank.

Verksamheten i Norge startade 1963 och på den norska marknaden är Santander marknadsledande inom fordonsfinansiering. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark.

Fakta:

Bransch:
Bank/Finans

Intäkter (2013):
2,6 miljarder kronor

Antal anställda i Sverige (2013):
287 personer

Övrigt:
Utlåningen uppgick under 2013 till mer än 25 miljarder kronor.

Läs mer på www.santanderconsumer.se