Företagspresentation:

På AbbVie kombinerar man expertisen och strukturen från ett ledande läkemedelsföretag med det fokus och den passion som kännetecknar en entreprenör. Resultatet är banbrytande och ska leda till ett företag som har förmågan att upptäcka och nå ut till världens alla hörn med behandlingar som kan förbättra människors liv.

Som biopharmaföretag arbetar man med att ständigt utveckla dess förhållningssätt till innovation. Fokuset ligger på att utveckla läkemedel som kan erbjuda starka kliniska resultat och mätbar patientnytta. Detta sker särskilt inom områden där det finns ett stort behov – såsom hepatit C, neurovetenskap, immunologi, onkologi, kronisk njursjukdom samt kvinnors hälsa.

AbbVie inledde sin bana mot att bli ett ledande läkemedelsföretag via Abbott – grundat 1888 av Chicagoläkaren Dr. Wallace Abbot. Under åren utvecklades Abbott till ett globalt, ledande hälso- och sjukvårdsföretag som har försett människor världen över med innovativa läkemedel, nutritionsprodukter samt medicinska produkter och instrument.

Fakta:

Bransch:
Läkemedel

Antal länder:
170

Antal anställda totalt:
25 000 personer

Övrigt:
AbbVie Sverige har cirka 125 medarbetare och kontor i Solna, Stockholm.

Läs mer på www.abbvie.se